top of page

Het tijdstip wordt later bepaald

|

Psycholoog Sien Depoortere

Autisme en gamen

Gamen is voor vele kinderen, jongeren én volwassenen met autisme een dagdagelijkse bezigheid. Ouders en begeleiders maken zich dan ook vaak zorgen over de balans tussen het gamen en andere ontspannende activiteiten. Tijdens deze infoavond staan we stil bij de uitdagingen die hiermee gepaard gaan.

Autisme en gamen

Tijd en locatie

Het tijdstip wordt later bepaald

Psycholoog Sien Depoortere, Reigerstraat 6, 9940 Evergem, België

Inhoud van de infosessie

Vele kinderen en jongeren voelen zich aangetrokken tot computers en games. Deze wereld is immers zeer voorspelbaar en helder, waarbij de technologie (in de meeste gevallen) luistert naar jouw commando's. De sociale wereld daarentegen is voor vele mensen met autisme veel complexer. Ouders maken zich echter vaak zorgen over deze passie. Ze stellen zich de vraag hoe je de persoon met autisme kan ondersteunen met het vinden van een balans tussen het gamen en het oefenen van sociale vaardigheden in de echte wereld. Zijn mensen met autisme meer vatbaar voor gameverslaving? Kan gamen resulteren in sociaal isolement? Is gamen geschikt als ontspanning? Deze en andere vragen zullen aan bod komen tijdens deze infoavond. Na deze infoavond heeft u als ouder of begeleider meer houvast in het vinden van een balans tussen gamen en andere activiteiten. Op het einde van de avond is voldoende ruimte voorzien voor vragen en ervaringsuitwisseling.

Voor wie? Ouders, begeleiders...

Waar? Praktijk Physioteam, Reigerstraat 6 - 9940 Ertvelde

Prijs: € 25,00

Bij het binnenkomen van de infosessie kunt u cash of via de Payconiq-app betalen. Tijdens uw online registratie hoeft u niets te betalen.

Deelnemers kunnen ter plaatse een aanwezigheidsattest verkrijgen indien gewenst.

Tickets

Prijs

Aantal

Totaal

 • Ticket

  € 0,00

  Bij aankomst kunt u cash of via de Payconiq-app afrekenen bij Sien. Breng bij voorkeur gepast geld mee indien u cash wenst te betalen.

  € 0,00

  0

  € 0,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page