top of page

Wie is Sien?

SOCIALE INNOVATOr _SienDepoortere _Toeri

Over mij

Sien Depoortere

Klinisch psycholoog & Seksuoloog i.o.

Oprichter Toerisme voor Autisme

"Samen zoeken we naar een individuele aanpak op maat"

Zolang ik me al kan herinneren ben ik gefascineerd door mensen. Ik hou er van om te luisteren naar hun verhalen, om hen te helpen en een luisterend oor te bieden. De keuze om als psycholoog te starten was dan ook snel gemaakt!

In 2017 studeerde ik af als Master in de Klinische Psychologie aan de UGent. Het studeren was ik lang nog niet moe, dus behaalde ik daarna nog een Master in het Toerisme aan de K.U. Leuven. Hierbij legde ik me toe op toegankelijk toerisme. Vandaar kunt u ook voor praktische vragen over toegankelijk reizen bij mij terecht.

Tijdens mijn opleiding 'Toerisme' zorgde ik voor een grote omwenteling in de Vlaamse toeristische sector. Tot voor kort was autismevriendelijkheid binnen deze sector een onbekend fenomeen. Dankzij het onderzoek dat ik deed aan de K.U. Leuven kwam hier verandering in.

Na mijn afstuderen kreeg ik de kans om mijn eigen project op te starten genaamd Toerisme voor Autisme. Hiermee help ik toeristische organisaties om meer autismevriendelijk te worden. Hier kon ik reeds op korte termijn immens veel mensen helpen, maar de kriebel om ook 1 op 1 mensen te helpen verdween nooit. Vandaar besloot ik om met de kennis die ik intussen via verschillende wegen vergaard heb te verzamelen en te delen via mijn eigen psychologische praktijk. 

Binnen mijn eigen praktijk ga ik er van uit dat jij zelf expert bent over jouw eigen ervaring en gedachten. Ik ben expert over de mogelijke manieren waarop we jouw hulpvraag kunnen beantwoorden. Ik geloof er dus echt in dat we samen op zoek gaan naar een individuele aanpak op maat! Op regelmatige basis volg ik vormingen, workshops en cursussen en doe ik aan zelfstudie om me verder te verdiepen in diverse problematieken en therapievormen om  een optimale begeleiding te garanderen. In 2022 begon ik een opleiding tot seksuoloog aan de UGent. 

In mijn vrije tijd hou ik van reizen, een goed boek lezen, gezelschapsspelletjesavonden met familie of vrienden en wandelen met onze hond Tosha. 

Ik ben een erkend en geregistreerd psycholoog bij de psychologencommissie (erkenningsnummer: 922124149). Hierdoor ben ik gebonden aan de deontologische code, waar onder andere het beroepsgeheim onder valt.

De Praktijk

Neem een kijkje in mijn werkruimte

U kunt de praktijk terugvinden te Kluizen. De praktijk is zeer rustig gelegen en vlot bereikbaar. 

In deze praktijk is een toilet aanwezig. Hiernaast kunt u enkele foto's terugvinden van mijn werkruimte.  

Op deze website kunt u eveneens een visueel stappenplan terugvinden om uw bezoek aan de praktijk voor te bereiden.

DSC01132.JPG

Toerisme voor Autisme

Stressvrij op uitstap of vakantie? 

Toerisme voor Autisme kiest voor een wereld waaraan mensen met autisme volwaardig kunnen deelnemen. Ik richtte Toerisme voor Autisme op in april 2018 om tegemoet te komen aan de toenemende noden van mensen met autisme. 

Dit doe ik door het opstellen van visuele stappenplannen voor verschillende activiteiten in België, het adviseren van organisaties in de toeristische sector en het sensibiliseren van personeel. 

Daarnaast organiseer ik sinds kort ook groepsuitstappen voor kinderen, volwassenen en gezinnen met autisme naar verschillende trekpleisters in Vlaanderen. 

Toerisme voor Autisme
bottom of page