top of page
  • Foto van schrijverPsycholoog Sien

Boeken over autisme die je moet gelezen hebben!

Over autisme is er al heel wat geschreven. Enerzijds is dit goed omdat er op deze manier veel informatie te vinden is. Anderzijds is het door deze overvloed aan informatie soms moeilijk om te weten welk boek voor jou net dat verschil zal maken. Hieronder overloop ik enkele boeken die ik zelf zeer waardevol vind en die ik zeker kan aanraden! Heb je vragen over hoe autisme zich bij jou of jouw kind uit? Maak dan gerust een afspraak bij mij via deze link.'Mijn kind heeft autisme' is misschien wel hét basisboek over autisme dat iedereen heeft gelezen of moet lezen! Het is geschreven door Peter Vermeulen en Steven Degrieck, 2 gevestigde waarden binnen de wereld van autisme. Zij leggen op een zeer toegankelijke manier uit wat autisme is en hanteren vele voorbeelden om deze uitleg nog duidelijker te maken.


Dit boek is bovendien interessant voor zowel ouders, leerkrachten en hulpverleners! Het staat boordevol nuttige en praktische tips.


In deze Graphic Novel vertelt Yvon zijn eigen verhaal, als papa van een jonge zoon met autisme. Een zeer hartverwarmende, oprechte en heldere getuigenis over de zoektocht naar onvoorwaardelijke liefde tussen vader en zoon.


Dit boek is een aanrader voor ouders die soms ook eens vastlopen, maar blijven geloven in de krachten van hun kind en zichzelf. Zelfs mijn eigen papa, die niets met autisme te maken heeft, heeft genoten van dit boek!


Een kind met autisme op voeden en begeleiden, hoe doe je dat? Op deze vragen geeft dit boek een antwoord. De schrijfster vertrekt vanuit de behoefte aan duidelijkheid en voorspelbaarheid die het kind met autisme nodig heeft. Het kind vraagt ons om 5 vragen te beantwoorden: WAT is mijn taak, HOE voer ik hem uit, WAAR vindt het plaats, WANNEER moet ik het doen en WIE is erbij betrokken? Aan de hand van dit boek leer je zelf stilstaan bij deze 5 vragen en de impact van deze omgangsvorm.


In haar boek vat Annelies samen wat we op dit moment weten over autisme bij volwassenen gaande van oorzaken tot gedragskenmerken en seksualiteit. Het boek beschrijft op een heldere manier hoe autisme een impact heeft op verschillende domeinen. Daarnaast worden ook praktische tips en adviezen geformuleerd voor zowel de volwassene met autisme als andere betrokken partijen zoals familieleden en werkgevers.


Zoals het vorige boek speciaal geschreven is voor volwassenen is dit een boek op maat van kinderen. De gids legt aan kinderen (en hun ouders) uit wat autisme is en geef praktische tips over hoe je hiermee om kunt gaan. Op een speelse manier geeft het boek talrijke antwoorden op vragen als 'Hoe kan ik overleven in de klas? Wat kan ik doen als ik boos word? Hoe ga ik om met huiswerk?' en zoveel meer!Heb je specifieke vragen over autisme? Bots je steeds tegen dezelfde uitdagingen aan? Maak dan een afspraak bij mij in de praktijk. Samen zoeken we naar een oplossing of een antwoord op je vragen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page